Published on november 26th, 2013 | by thezooooo

Wat kost dat dan?

“Eén appel. Dat is dan één appel.”
“Nog een appel. Dat maakt twee appels.”
“Twee.” “Eén, twee.”
“Nog een appel erbij.” “Drie appels.”
“Eén appel, twee appels, drie appels.”
“Eén, twee, drie.”
Nou nou, dat heeft Grover jullie weer geleerd. Knap hoor!

Grover telt. Grover telt op twee manieren. Hij telt: één, twee, drie. En hij telt mee. Hij telt mee in Sesamstraat. Als één van de leuke figuren. Intrigerende dubbele betekenis van het woord ‘tellen’. “Een, twee, drie.” Da’s tellen. En ertoe doen. Dat telt ook. Ik tel, jij telt, we tellen allemaal. We tellen allemaal mee.

Te vaak worden die twee betekenissen van ‘tellen’ door elkaar gehaald.
Dan denken we dat alleen telt wat we kunnen tellen. Maar er is zoveel meer dat telt.

In de gezondheidszorg tellen we. Tellen we gezondheid: 350 ziekenhuisbedden; 3 dagen in een bed; gemiddeld 23 minuten aandacht per dag; 1400 medische handelingen; voor 150 duizend euro; 95 procent succes; 5 procent uitval; 12 ml. morfine. Het is zo gemakkelijk om te denken dat gezondheid hetzelfde is als ziekenhuisbedden, minuten aandacht per dag en slagingspercentages. We kunnen ze meten, vastpakken, tellen. Maar is gezondheid wel te tellen?

En moeten we dat wel doen?

Hoe goed is de Volkskrant? Met 250 duizend abonnees en gemiddeld 72 artikelen van gemiddeld 400 woorden. Meer dan 50 procent van de beslissingnemers in Nederland leest op zaterdag de Volkskrant. (Dit zijn directeuren van bedrijven met een omzet van meer dan 1 miljoen euro, of meer dan 20 man personeel; of zijn mensen in de publieke sector in een loonschaal van hoger dan 16.)

Ja maar, hoe goed is die krant dan? Is kwaliteit wel te tellen?

En hoe mooi is de Nachtwacht?

Nou, hij is zo mooi dat-ie jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers trekt; die daar ruim 16 euro voor hebben, gemiddeld twee-en-een-halve dag in Amsterdam blijven en daar ongeveer 400 euro per persoon uitgeven. Zo mooi is-ie. Wij begrijpen wel hoe het komt, dat we tellen. We kunnen onze vinger niet leggen op datgene wat niet telbaar is. Prima. Maar we nemen het tellen vaak zo serieus dat we denken dat de dingen die telbaar zijn, de enige dingen zijn die tellen.

Er is zóveel niet te tellen. Hoeveel weten we niet. En het telt allemaal.

Onze tarieven zijn gebaseerd op een gemiddelde van 25 jaar business, marketing- en communicatie-ervaring. Wij zijn ondernemers en verbinders die advies geven, onze ongezouten mening, netwerk leveren en energiek meedoen. De vraag blijft natuurlijk hoe kun je die ervaring tellen? We nemen graag klussen aan waar we wezenlijk van waarde kunnen zijn en we kijken hoeveel plezier en ontwikkeling het ons allemaal geeft. Onze offertes maken we daarom op maat en baseren we op wat we hierboven beschrijven.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑