Published on augustus 25th, 2014 | by thezooooo

Hoe geef ik meer service?

Klantgerichtheid, klantbediening en de klant centraal stellen: vliegen die termen jullie om de oren? Dat klopt wel, want we leven in een tijd dat iedereen “op jacht” is naar de klant. Alle managementboeken worden er weer bijgehaald. Customer journeys, ook wel klantreizen, worden nagespeeld en er wordt gekeken op welke momenten we iets kunnen betekenen. Een autodealer in Rotterdam heeft besloten om een auto thuis bezorgen voor een proefrit. Het is allemaal belangrijk, maar nemen we ons hart en ons karakter er ook in mee? Want pas dan wordt het echt en draagt het ook bij aan je eigen ‘zin’.

Natuurlijk mag Nederland, het land waar het meest geklaagd wordt, wel eens wat meer overnemen van het service-niveau van Amerika. Je weet wel: de aandacht waarvan je altijd zegt dat je het heerlijk vindt. Zo leuk geholpen worden in dat restaurant in San Fransisco.  Waarom hebben we dat hier niet? Tegelijkertijd zeg je er ook bij: “Maar ja, wel typisch Amerikaans, menen ze het ook?” Het is heel belangrijk om aandacht geloofwaardig te geven. Hoe zouden we dat in onze cultuur kunnen brengen?

Voor sommige mensen lijkt het wel dat aardig zijn, sterker nog zelf pro-actief belangeloos lief zijn een beetje raar is. Gelukkig zie ik meer en meer voorbeelden van organisatie, merken en bedrijven die juist dit centraal stellen. Gewoon omdat het hen zelf ook blijer maakt. Het levert dus op meer fronten waarde op.

Vandaar deze workshop. In een dag waar ‘hospitality’ centraal staat ontdek je hoe jouw afdeling, bedrijf deze nieuwe Nederlandse service kan bieden. Waardoor de klantervaring een WOW krijgt. En waardoor jezelf ook  veel plezier krijgt. Want het geven van top service en aandacht is namelijk niet alleen goed voor je portemonnee, het is ook goed voor je humeur. De kunst is natuurlijk om je gast zo blij te maken dat je zelfs nog een goede fooi krijgt, maar dat is nooit het uitgangspunt. Zie hier een prachtig verhaal van Lebbis die zo’n ideale situatie beschrijft.

f605eafd0af13a91b1a4b5a19c773704

Wat houdt de dag in?

We maken een dag op maat, want dat is ook service. Met aandacht voor jouw problematiek en vragen. We hebben genoeg ervaring en netwerk om ons heen om dat te kunnen beloven. Is het een mystery-shopping test, zeg maar de nul-meting, zodat je weet waar het bedrijf nu staat?  Dan gaan we hiermee aan het werk. We delen onze hospitality-ervaring en de 10 gouden regels voor excellente service. Vanuit je merkwaarden (die je natuurlijk heel strak hebt geformuleerd) kunnen we hele concrete klantcases behandelen. En ontwikkelen we met elkaar een service-concept passend bij jou en je team. Het beste is om de service te prototypen, dat gaan we in de middag doen, zodat je naar huis gaat met een concrete toolbox. Ter lering ende vermaeck nog een leuk filmpje.

Dit alles gaat onder begeleiding van inspirerende, ervaren hospitality-trainers en in een omgeving waar je service aan de lijve kan ondervinden.  InSoest

Deze workshop is bij uitstek geschikt voor teams die in de dagelijkse praktijk het contact met de klant onderhouden.  Bijvoorbeeld horeca, gezondheidszorg en natuurlijk detailhandel.

Interesse? Mail of bel ons gerust, dan leveren we je graag deze service!

 

Tags: , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑