Published on oktober 25th, 2022 | by thezooooo

0

Culture eats strategy for breakfast…

Steeds vaker wordt duidelijk hoe belangrijk cultuur en mensen zijn bij vernieuwing. We maken prachtige plannen, een spatzuivere positionering, een geweldige concept doorvertaald naar producten of diensten die impactvol verschil maken. Kortom, alles ligt klaar voor een ware transformatie. En dan struikelt het bij de doorontwikkeling en implementatie. Hebben we veel van geleerd. En we zijn gaandeweg bij onze ontwikkeltrajecten de mensen en  de cultuur direct vanaf het begin mee gaan nemen. Door een multidisciplinair ontwikkelgroep (van maximaal 24 mensen) mee te laten DOEN. Strategie en cultuur lopen zo hand in hand naar de toekomst. Natuurlijk gaat dat spelenderwijs en verfrissend creatief. Veranderen wordt zo ontwikkelen en dat is waardevol voor iedereen.

 

The Zooooo Cultuur Safari: wat is de aard van het beestje?

Onze corporate antropoloog en onze strategische creatief gedragen zich als vliegen op de muur. Om de aard van het beestje goed te leren kennen. We maken praatjes, luisteren, stellen vragen, luisteren, hakken ons een weg van het vakjargon naar de ziel en luisteren nog wat. We gaan van observaties en fluisteringen tussen de regels door naar inzichten naar uitzichten. In (bijvoorbeeld) een visueel verhaal geven we dit terug aan de directie en het team. Om vervolgens met elkaar een openhartig gesprek aan te gaan: is er ruimte genoeg voor vernieuwing of zelfs transformatie? Wat is er nodig om stoutmoedig die ontwikkeling aan te gaan? Dat is per situatie anders.  We nemen deze input weer mee voor de inhoudelijke ontwikkeling: zodat strategie en cultuur kloppen en je gaat doen wat je zegt. Dat geeft niet alleen een trots en waardevol gevoel, maar levert het beste resultaat.

Er ontstaat dus niet alleen groei en ontwikkeling op de inhoud, de strategie (waarom doen we wat we doen en hoe doen we dat), maar ook groei en ontwikkeling van het team en haar leden. Want een cultuur vormt mensen en mensen vormen de cultuur. De mensen dragen voor een heel groot deel bij aan de reputatie van het bedrijf.

Er zijn tal van werkvormen waarmee we dit proces doorlopen en we zetten die talenten binnen ons netwerk in die relevant zijn. Een ding hebben ze gemeen: ze zijn creatief, authentiek en ondernemend. Hoe het begint? Met een paar intake gesprekken. Daarna maken we het programma voor een Cultuur Safari op maat. Afhankelijk van de situatie, van de wens en wat er echt nodig is. Meer weten? Bel of mail gerust.Back to Top ↑