Published on januari 25th, 2016 | by thezooooo

Authentieke positionering leidt tot rode sokken-generator.

En daar gaat deze service over: de Rode Sokken Generator

Niemand zit te wachten op alleen iets nieuws, we wachten ook op iets goeds en relevants. Iets waar je buurman over gaat praten. Iets waar mensen over zeggen: ‘hé wat slim, dankjewel’ en vertellen aan anderen ‘dit moet je hebben!’. We wachten op wat ze in de retail noemen ‘rode sokken’. Je hebt rode sokken nodig om je grijze te verkopen. Rode sokken zijn producten of diensten die met zoveel aandacht en liefde zijn bedacht en gemaakt dat het gebruik ervan je blij maakt. Wat ook helemaal past bij wie je bent. En relevant. En woest aantrekkelijk.

Bedrijven hebben juist in deze tijd rode sokken nodig. Niet alleen om meer grijze te verkopen, maar ook om het bedrijf een aantrekkelijk en uniek gezicht te geven. Om zo waarde te creëren die niet te evenaren is. Het handige is ook: rode sokken kwekken zichzelf door, hoef je minder reclame te maken!

Rode sokken zijn de icoon producten of diensten die het bedrijf voor een belangrijk deel opbouwen. Dat soort producten gaan veel minder uit van de inzichten of behoeften van de consument, maar zijn in staat hun eigen bestaansrecht te creëren.

Personal-branding-

En als je dit dan leest: hoe staat het met jullie rode sokken? Heb je die? Soms zie je het niet meer en heb je een frisse blik nodig om te zien wat de rode sok zou kunnen zijn binnen je portfolio. Of weet je niet wat er buiten speelt en wat heel makkelijk is toe te voegen aan je assortiment. Daar hebben we een heel kort traject voor: de rode sokken generator. We doen een scan, stellen natuurlijk lastige vragen over je positionering en identiteit (hoe origineel is die dan?) en komen met een rood sokje terug. Of misschien wel meer.

Het traject bepalen we het beste na de intake met elkaar. Bij sommige bedrijven is het handiger om eerst de positionering nog wat aan te scherpen. Geen zorg: dat gebeurt zonder dikke rapporten en generieke woorden als authentiek, betrouwbaar, kwaliteit, trots en klant-centraal… (je kent die Waarden-Top10 toch wel?) Even een dikke tip: als je er NIET voor kunt zetten en het kan nog steeds gelden, dan is het een beetje een interessant waarde-woord…

Interesse? Mail wat er aan de hand is naar oppasser@thezooooo.com, dan nemen we contact met je op!

Tags: , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑