Published on mei 10th, 2014 | by thezooooo

Klant centraal stellen?

Pixar heeft dit filmpje ooit gemaakt als reactie op hoe de banken de klant centraal stellen. Of juist niet. Ze halen toeters en bellen uit de kast en zijn maar bezig met de markt, de aandeelhouders en de concurrent. En vooral met zichzelf.

Meer en meer nemen burgers weer het initiatief in handen, we gaan weer meer zelf doen. Oeps, dat is schrikken voor veel bedrijven. Moet je je ineens rekenschap geven van wat een klant echt wil. En dan niet alleen maar daarop zitten, maar ook jezelf in deze relatie meenemen.

Zit je in zo’n proces, dan is dit een mooi filmpje om te laten zien in weer zo’n stuurgroep-vergadering over klantinzichten. Nieuwsgierig zijn en open gesprekken voeren met mensen moet niet een ingekocht marktonderzoekbureau verhaal zijn. Het moet standaard in je systeem zitten als je bij de AH boodschappen doet of weer eens op de markt loopt. Mobiel uit en praatje maken bij de kraam. Of loop eens langs bij je eigen collega’s die dagelijks de klanten spreken. Die weten feilloos wat er moet gebeuren. Scheelt een hoop werk!

Tags: , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑