Published on november 5th, 2014 | by thezooooo

Luister naar onze podcast MonkeyTalk en word vriend van de show!

MonkeyTalk is het creatief oplaadstation van The Zooooo over toegepaste creativiteit. Je kunt alle afleveringen luisteren via alle podcastkanalen  of via MonkeyTalk. Daar vind je ook de informatie per aflevering. Elke 2 weken, op de vrijdag, is er een nieuwe aflevering. We hopen je met deze podcast te inspireren, zodat je daarna weer opgemonterd, fris en fruitig en creatief de wereld in gaat. Met deze aangewakkerde creativiteit kan je zelf ook een vooraper zijn. Daar hopen we op. De wereld kan best wat originele, waardevolle, oplossingsgerichte en verschilmakende mensen gebruiken.

Vriend van de show worden? Neem je petje af!
Ik wil graag ieders creativiteit aanwakkeren en als oplaadstation dienen. Want de wereld kan wel wat creativiteit gebruiken.
Daarom ben ik met MonkeyTalk begonnen. Maar ja, zo’n gratis podcast maken kost natuurlijk bakken met tijd en wat montage- en upload-geld.
Karmapunten-projecten doe ik al genoeg. Dus reuze dankjewel als je mij een beetje wilt steunen. Je kan ‘vriend van de show’ worden.
Hoe? Neem bijvoorbeeld een abonnement van 3 Euro per maand (dat is een kopje cappuccino bij een hippe koffiebar) via Petje af voor MonkeyTalk Je kunt ook eenmalig een bedrag over maken. Hoeft niet, mag wel. En bij 100 petjes doe ik een gezellige, interactieve zoom voor de vrienden van de show.

MonkeyTalk kent 2 rubrieken:

Vooraper aan de foon
Hier interviewt Irene een vooraper. Over hoe zij of hij creativiteit in het werk inzet, onderhoudt, koestert.
Je leert namelijk het beste en krijgt vaak zin door na te apen. We leveren graag inspirerende verhalen, voorbeelden en concrete tips & tricks.

Olifanten benoemen
Staat er bij jou (op het werk) ook een olifant in de kamer? Of worstel je met een woest ingewikkelde vraag? Wat wil jij graag in deze rubriek?
Stuur een mail naar oppasser@thezooooo.com Beschrijf de olifant en wie weet wordt jouw olifant uit de kamer gehaald in de rubriek ‘Olifanten benoemen’.

Welke voorapers zijn er geweest:
Aflevering 1: voorapers Paul Turken de wereld volgens Paul en Cathelijne Lania A Beautiful Story
Aflevering 2: vooraper Sarah Mutsaers, alle informatie over lezingen en trainingen Apemanagement
Aflevering 3: vooraper Jelle de Jong, directeur Instituut : IVN

In de podcast vertelt Jelle over dit e-book. Wil je dit e-book ‘De natuur als leerschool’ gratis ontvangen, meld je dan aan bij de nieuwsbrief van The Zooooo, dan mailen we je het e-book.

Aflevering 4: vooraper Barbara Tammes, creatief, schrijfster, ondernemer, over het belang van spel bij creativiteit, www.barbaratammes.com

Dit nieuwe boek komt in aflevering 4 aan bod:


Voor de leukste ukelele-training: naar Uked

Aflevering 5: vooraper Frank Weijers over Deep Democracy en hoe om te gaan met conflict, ook bij creativiteit.

Voor training Deep Democracy kan ik van harte aanbevelen: HumanDimensions
Daar heb ik ook de levels gevolgd, met veel plezier, maar ook hard werken.
Ik geef in deze aflevering nog een extra dikke tip: gedicht voor een waardevolle speech

Het boek van Frank is echt heel praktisch voor gesprekken, al jaren in de Top 100 van Managementboek.nl

Aflevering 6: vooraper Manon van Hoeckel. Zij is social designer en legt meteen uit wat dat is. www.manonvanhoeckel.com

Aflevering 7: Wetenschapsjournalist, auteur, spreker Mark Mieras (www.markmieras.nl) weet alles van het brein en legt uit hoe dat met creativiteit werkt. Er komen weer fijne tips voorbij en mooie zinnen om op te blijven kauwen. Ieder brein is uniek en wil excelleren. Plezier is een soort kompas dat je vertelt dat je hersenen aan het ontwikkelen zijn en in een soort knollentuin zijn. Dan weet je zeker dat je op de goede weg bent. Kijk op zijn website van

Aflevering 8: Trendanalist, tijdsgeestduider Christine Bohland. Zij filtert relevante informatie uit het wereldnieuws, de wetenschap en technologische ontwikkelingen, maar ook uit kunst, design en het leven van alledag rondom ons heen. Uitzoomen op het grote geheel en inzoomen op de menselijke maat. Daaruit destilleert zij de essentie van de tijdgeest en geeft deze door aan mensen, merken en organisaties. Op haar website vind je veel goodies en kun je haar boeken bestellen. https://christineboland.nl

Aflevering 9: designer Friso Wiersma (https://www.family-w.nl) aan het woord. Wat heeft hij geleerd van de Design Academy Eindhoven, hoe past hij dat nu toe bij IKEA. Friso is de enige buitenlandse vaste designer en zijn ontwerpen zijn over de hele wereld te koop. oor de aanbieding van het Shaker-krukje: kijk op de Family W website.

Aflevering 10: cultureel antropoloog, schrijver, spreker Jitske Kramer https://humandimensions.nl
Hier kun je ook alle trainingen zien die HumanDimensions verzorgt: van deep democracy tot corporate antropoloog. Een aanrader! Haar boeken Deep Democracy, Corporate Tribes, Jam Cultures, Het werk heeft het gebouw verlaten vind je allemaal op haar website. Van JamCultures is er ook een spel gemaakt. https://jamcultures.nl/het-spel/

Aflevering 11: natuur-ontwikkelaar, pionier Daan Bleichrodt, heeft vanuit IVN het concept TinyForest ontwikkeld en is het aan het uitrollen.

Het boek is te bestellen bij https://winkel.ivn.nl/tiny-forest-klein-bos-groot-avontuur.html

Aflevering 12: perfume-designer of zoals ik haar noem geurnerd Tanja Deurloo, van Perfume-Lounge https://www.perfumelounge.nl
Het inspiratielijstje met geuren en welke emoties daarbij horen, zoals besproken in de MonkeyTalk, hier kun je de pdf vinden.

Welke emotie, welke geur? MonkeyTalk met Tanja Deurloo

Aflevering 13: Deze transitietijd vraagt om creatief leiderschap. Met Herman Wijffels, econoom, oud-voorzitter Rabobank, SER, Wereldbank, formateur, maar vooral een wijs en aardig man. Een voorrecht om met hem te spreken.

Aflevering 14: Improvisatie boost je creativiteit. Met Saskia Maas, een van de oprichters van BoomChicago, energiek mens die alles van improvisatie weet en dit talent ook in zet voor autistische jongeren door haar stichting Interacting

Aflevering 15: Nieuwsgierigheid is de basis van creativiteit. Met Roland van der Vorst, head of innovation bij de Rabobank en bovenal een nieuwsgierig mens. Kijk ook op zijn website: http://www.rolandvandervorst.com

Aflevering 16: Perfectionisme zit creativiteit in de weg Marijke Holwerda, topcoach, gespecialiseerd in perfectionisme. https://thebloomcompany.nl 

 boekentip van Marijke: van Marcel Hendrickx

En natuurlijk alle talks en boeken van Brene Brown, bijvoorbeeld deze hoe ga je om met kritiek?

Hoe kom je bij de podcast?
Klik op onderstaande logo’s en je komt bij de podcast terecht.
Als je dan een abonnement neemt, krijg je automatisch een melding als er een nieuwe aflevering is.

Klik op het logo en ga naar MonkeyTalk

Klik op het logo en ga naar MonkeyTalk

Ongelofelijk fijn als je een recensie achterlaat, sterretjes geeft, je abonneert en vooral deelt in jouw netwerk: reuze dank!

Tags: , , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑