Published on oktober 4th, 2023 | by thezooooo

The Zooooo zit vol watt-jes.

The Zooooo bestaat uit wattjes: Working Apart Together Talenten. We vormen rondom een bedrijf, organisatie of project een tijdelijke zwerm met authentieke, onafhankelijke, slimme, ervaren, creatieve, wijze en ondernemende mensen. Expertise uit tal van branches. Ofwel met flink wat vlieguren op de teller, ofwel net vanuit de studie, ofwel een bijzonder expertise. Veelal mensen die graag vanuit ‘de bedoeling is de baas’ werken. En dat het zin heeft en geeft. We zitten niet altijd tegelijk op het project, soms is het een treintje. We kennen elkaar, respecteren ieders eigen-wijsheden, kunnen feedback goed aan, zijn groot genoeg om samen te werken, blijven ge├»nteresseerd: zo blijft er focus op de kwaliteit van de inhoud. Buiten de projecten om geven we elkaar dikke tips, inspiratie, spelen de bal door (let op, wel 1 meter voor de voet) en moedigen we elkaar aan. Zo blijven we goed opgeladen.

Hoe werk je met wattjes?
Klinkt dus leuk, van die zwerm wattjes, maar om af te spreken wie wanneer voorop vliegt en wie waarom wat mag doen en waarin we geloven (als het gaat om ondernemen, cultuur safari, identiteit, marketing, concepting en innovatie): dat vergt afstemming, zelfstandigheid, vertrouwen en bovenal zelfrelativering. Overigens merkt ‘de opdrachtgever’ (die wij trouwens partner noemen) daar natuurlijk ook wat van. Maar dat is juist leerzaam. We leven tenslotte in een veranderend tijdperk waar je het niet-weten ook moet laten zien.

Doordat we niet alles samen doen, blijft het fris, wil iedereen graag en lijkt het of iedereen zelfs iets extra’s doet om het maximale er uit te halen. Je weet tenslotte niet wanneer je met elkaar weer zo’n leuke klus doet.

De casting is cruciaal. Juist in die vernieuwende, creatieve processen word je enorm uitgedaagd. Helemaal als je met elkaar in een omgeving komt, waar ze gewoon “aan het werk” zijn (en dat uiterst serieus nemen). Waar creatief, oplossingsgericht denken, handen uit de mouwen, uitproberen en stoppen met dingen die er niet toe doen, elkaar scherp kunnen bevragen op de inhoud, een uitdaging is. In deze transformatie-tijd zie je dat veel: dan zijn wij waardevol en relevant om in te zetten.

Wattjes krijgen en geven energie.
Wat voor ons heel waardevol is: je bent niet alleen inhoudelijk bezig, je ontdekt veel over jezelf en over elkaar. Kortom: werk je met The Zooooo, dan word je meteen uitgedaagd om als creatief, strategisch en oplossingsgericht mens mee te doen. En krijg je dus gerust te horen “bemoei jij je hier nou even niet mee” of “volgens mij moet jij dat nu zelf doen” en debatteer je kritisch mee over de inhoud. Dat zal soms schuren, maar ook blij maken. Ieders creatieve wezen (wat we allemaal zijn) komt tot leven. Lichtjes gaan aan. Voorapen wordt na-apen en weer voorapen. Niet zonder slag of stoot, maar de samenwerking pept ons allemaal een beetje op en zo ontwikkelen we samen naar de nieuwe tijd. Een flinke dosis grappen en lekker mooi werk helpt enorm.

Meer weten over werken met wattjes? Stuur een mail naar oppasser@thezooooo.com

Tags: , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑