Published on maart 10th, 2021 | by thezooooo

Irene als spreker of moderator?

Als je 25 jaar werkzaam bent in de creatieve sector, werkzaam voor tal van bedrijven en organisaties: dan heb je veel verhalen om door te geven. Ik heb inmiddels een mooie jukebox gevuld met informerende èn inspirerende verhalen. Het is waardevol om mensen te laten lachen, mijn ervaring door te geven, een spiegel voor te houden en concrete tips & tricks mee te geven. Ik ben gewend om voor grote zalen te staan, maar ook voor kleinere groepen. Van Raad van Bestuur, Directie-heidagen tot 300 veehouders van een zuivelbedrijf.

Wat reacties op de lezingen…

“Zoek je een spreker die kan boeien en binden van begin tot eind, dan beveel ik Irene Koel van harte aan. Zij heeft bij ons gesproken op ons event “Vrouwen in Retail”, met zo’n 80 topvrouwen in de zaal. Irene is een bevlogen spreekster die door haar humor, inzicht, kennis en open mind telkens weer weet te raken. Door herkenbare metaforen te gebruiken worden complexe vraagstukken duidelijk en herkenbaar. Onderwerpen als creativiteit, veranderprocessen, leiderschap en gelukkiger medewerkers & organisaties worden door haar zo haarscherp en met humor verteld dat iedere presentatie die ik van haar gehoord heb, te kort duurde.” – Linda Eriksen, Managing Partner, CuriousYou

” Met weinig opsmuk en duidelijk taal weet Irene iedereen te overtuigen wat de belangrijkste belangrijke zaken zijn op het gebied van marketing en promotie. Voor veel “bloemen mensen” is dit nog altijd een onbegrijpelijke materie. Irene heeft met haar performance een aantal eyeopeners gegeven. Haar samenhangend verhaal was kort, bondig en onderhoudend. Wij kijken er met genoegen op terug.” – Cees Hageman – De Ruiter Innovations B.V. (verhaal op de Keukenhof bij de Rozen Awardshow).

Dagvoorzitter bij De Mare Dialoog met Herman Wijffels en Marieke de Vrij.

“Een prachtige, waardevolle middag over het nieuwe leiderschap, best ingewikkelde en abstracte thema’s kwamen voorbij, maar Irene kon met haar humor en concrete interactie met publiek iedereen er goed bij houden en werd het een prachtige balans. Een heerlijke, waardevolle middag” – Marieke de Vrij – De Vrije Mare

“Irene heeft bij één van onze Humanizing Turn Eyeopener sessies een inspirerend verhaal gehouden over het belang van creativiteit in organisaties. Vooral de bijenvolk fusie en de 100ste vis zijn goed blijven hangen! Met de 10 praktische tips die zijn nagestuurd als geheugensteuntje, zijn de deelnemers aan de slag gegaan binnen hun organisatie” – Carla van den Berg-Brantjes, Programma Manager the Humanizing Turn –een initiatief van ResetManagement.

“Als presentator brengt ze verschillende werelden bij elkaar: van het circus tot research & development, van de dierentuin tot change management, en van cabaret tot business development.” – Hilde Roothart – trendonderzoeker en oprichter van Trendslator.

“Geweldig verhaal, veel opgestoken en ook gelachen, je bent een soort Brigitte Kaandorp meets Lidewij Edelkoort.” – Hanne Buis (voor Schiphol)

“Door andere ogen naar dagelijkse materie kijken, uitdagingen te lijf gaan door bewust andere invalshoeken te kiezen. Ogenschijnlijk lastige vraagstukken worden omgezet naar nieuwe energie. Irene Koel kent haar vak, daagt uit, is verfrissend, inspirerend en in haar kracht bij onderlinge verbinding!” – Rutger Janiczak, Commercieel Directeur Move Beyond, Nothing is permanent except change

“Irene heeft op het ANVR-Congres een verpletterende indruk gemaakt met een zeer originele, sprankelende en inspirerende speech over innovatie en hoe je dat in je bedrijf kunt toepassen. Het sprak zeer tot de verbeelding omdat het niet bij mooie ideeën en uitspraken bleef, maar ook gevolgd werd door praktische tips waar iedereen die vooruit wil in een bedrijf of organisatie iets mee kan. Het publiek gaf haar in de evaluatie bijna een 9. Topper!” – Frank Oostdam, directeur ANVR.

Twitterberichten Panningen

De lezingen zijn visueel en er is natuurlijk interactiviteit met de zaal.

The Zooooo Jukebox:

  • Hoe werkt creativiteit en hoe blijf je innovatief?
  • Het belang van voorapen: lessen van MonkeyTalk (na het maken van 70 afleveringen MonkeyTalk valt er veel te vertellen)
  • De natuur als grote innovator: allemaal voorbeelden uit de natuur vertaald naar de innovatie, marketing en samen werken.
  • De bijenwereld is net een bedrijf met een SHEO aan de top.

De boekingen als spreker lopen via het Sprekershuys.
Naar het sprekershuys

Wie gingen je voor?
Een greep: Sanoma, STER, Nima, Erasmus, Hallo Academy, Design Academy, HEAO, HBO Amsterdam, Tilburg/Imagineering, Friesland/Campina, Albert Heijn, KLM, PINC, MWG, Florius, SNS-bank, Rabobank, Flora Holland, diverse tuinders/bloemen-telers, MKB Nederland, Kamer van Koophandel Brabant, Gelderland, Noord-Holland, KPN ondernemersdagen, Océ, ANVR, CF-retail, IVN, UMC Utrecht, TEDxEde, Ann Sloan.

Na TEDx heb ik inmiddels heel wat vlieguren gemaakt. En is THE ZOOOOO JUKEBOX goed-gevuld. Een compilatie van een praatje over creativiteit en innovatie:

 

Tags: , , , ,Back to Top ↑