Published on september 7th, 2014 | by thezooooo

Help mijn baas is een aap…

Als je effectief wilt veranderen, helpt het enorm als je eerst eens goed in de spiegel kijkt. Of laat kijken. Hoe doen we eigenlijk? Welke nonverbale signalen geven we af? Hoe verloopt het besluitproces in onze roedel? Hoe lopen we door het pand, hoe leggen we contacten met elkaar. Wordt er wel gevlooid? Wat is er dan leuker om dat via de apenwereld te beleven en deze spiegel voorgehouden te krijgen. Echt een ervaring om nooit te vergeten en dat helpt ons bij onze verander-trajecten. Dit bedoelen we nu met spelenderwijzer worden! Samen met Patrick van Veen en zijn team van Apemanagement hebben we een geweldig inspirerende manier gevonden om onze MonkeyDo trajecten mee te beginnen.

Kijk, dit is Patrick, naast gedragsbioloog, ook een inspirerende spreker en auteur (en natuurlijk een leuke vooraper):
Patrick-van-Veen1001004004986736

Het team van Apemanagement bestaat uit gedragsbiologen en zij kunnen heel goed observeren. Dat gebeurt (overigens volstrekt pijnloos) gewoon in het bedrijf zelf. Daarna krijg je in een dag de observaties teruggespeeld, met heldere uitleg in (natuurlijk) de Apenheul in Apeldoorn. We gaan dan ook langs diverse aap-groepen om via de natuur enorm veel te leren. Want wist je dat Chimpansees een heel ander team-systeem spelen dan de OrangOetans? En de Berber-apen hiërarchisch weer iets heel slims doen waar wij van kunnen leren? De Apenheul is een geweldige lokatie om met het team eens even goed onder de loep te nemen om daarna wel concrete afspraken te maken voor het vervolg.

20-40-40Hoewel we veel tijd, energie en geld spenderen aan ‘concept & strategie” weet je stiekem wel dat de output hiervan staat of valt met het juiste talent, teamwork, (werk)gedrag, netwerk en operational excellence. Daarom besteden we hier veel aandacht aan bij MonkeyDo-trajecten.
Maar je kunt de workshop ook ‘stand-alone’ boeken, stuur ons dan gewoon een email.

 

Tags: , , , , ,Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑