Published on augustus 29th, 2014 | by thezooooo

Test via internet: wie ben ik in een team?

“A team role is a tendency to behave, contribute and interrelate with others in a particular way.“
(Dr. R. M. Belbin)

Een team is niet een willekeurig stel mensen met verschillende functies, maar een groep mensen met ieder een eigen rol die voor de andere teamleden duidelijk is. Teamleden zoeken bewust bepaalde rollen op en zij functioneren optimaal in de rol die hun van nature het beste ligt. Dit is dus iets anders dan ‘drijfveren’ of ‘welke kleur ben ik’, maar welke rol neem ik van nature aan als ik in een team werk. Handig om te weten van elkaar: het maakt de communicatie en het samenwerken makkelijker. Maar je moet het dan wel adresseren!

Als de mensen in een team de juiste rollen hebben, versterken ze elkaar en is de kans veel groter, dat ze goed werk leveren. Maar de verkeerde combinatie van teamrollen kan zelfs de beste mensen nog fataal worden.

Voor een succesvolle teamsamenstelling kennen we de Teamroltest. De test is gebaseerd op de studies van Meredith Belbin. In dit model worden een aantal persoonstypen omschreven die elkaars presteren versterken of juist afzwakken.

The Zooooo gebruikt deze test aan het begin van MonkeyDo, zodat we de teams goed kunnen casten en de samenwerking goed verloopt.

Ben je nog niet toe aan MonkeyDo, maar wil je wel eens je team laten testen en ook de rollen laten doorleven, mail ons dan gerust. De workshop duurt 1 dag.

Belbin

 

Tags: , , , , ,Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑