Published on februari 22nd, 2022 | by thezooooo

0

MonkeyDo: samen originele, relevante producten of diensten maken

Dan heb je een onderscheidende strategie en positionering: dan is het wel belangrijk dat dit tot uiting komt in wat producten of diensten. Het leuke daarvan is: als je zelf met de inhoud bezig bent, komt het eigen meesterschap weer vrij. Daar wordt iedereen altijd gelukkiger van. En gelukkige organisaties zijn effectiever, duurzamer en gezonder. Als de mensen groeien, groeit het bedrijf.

Natuurlijk heb je hierbij expertise en brede kijk van buitenaf nodig. Dat doen we met MonkeyDo, een online en offline programma dat traint, coacht en direct levert: nieuwe producten of diensten. MonkeyDo, omdat je het beste leert door te doen. En dan kan na-apen van goede vakmensen. We helpen bij het maken van nieuwe onderscheidende duurzame business- en marketingconcepten: maar het team doet het meeste werk. Doen en leren tegelijk van leuke ervaren vakmensen, daar verheugt iedereen zich toch op? Het MonkeyDo team van het bedrijf kan ook andere collega’s betrekken. Volgens de wetten van de zwerm geldt dat een groep van zeg 25 mensen zeker 200 mensen kan aansteken tijdens dit proces. En zo gaan de lichtjes aan en straalt het geleerde ook door naar andere projecten. Mensen worden creatief, autonoom, raken verbonden met elkaar, de inhoud wordt helder en zij ontwikkelen hun competenties.

Wat levert het de onderneming op?

• Bij 12 deelnemers minstens 4 interessante en haalbare concepten om mee te groeien.
• Een team, klein gallisch dorp, dat gemotiveerd is en zich voor minstens één van de concepten verantwoordelijk wil maken.
• Een effect op de organisatiecultuur op het grensvlak van risico-nemen en daadwerkelijk realiseren.
• Het hebben van een, onder eigen beheer, herhaalbare methode van ontwikkeling van haalbare nieuwe producten en/of diensten in de toekomst.
• Integrale kosten (intern en extern) van dit programma liggen 50% onder de kosten van een normaal innovatie traject. Het team dat een MonkeyDo doet, kan dus daarna met nieuwe teams aan de slag, hopelijk met minimale begeleiding. Zij zijn  de “voor-apers” van de nieuwe beweging, zeggen we gekscherend.

De leiding vanuit The Zooooo bestaat uit twee voor-apers en per fase haken we andere ervaren en inspirerende voor-apers aan. Op maat en waar nodig, wel zo effectief. Als je samen met een leuke, slimme creatief, strateeg of ontwerper werkt aan je project, dan deel je snel vakmanschap met elkaar.

De trajecten duren minimaal 4 maanden en vragen wel om toegewijde aandacht. Je leert weliswaar snel door spelenderwijs van elkaar na te apen, maar het duurzaam inslijten van gedrag duurt even. Een Afrikaans gezegde: “Als je snel wilt zijn, moet je alleen gaan. Als je ver wilt komen, moet je samen gaan.” En daar sluiten we ons van harte bij aan.

Bovendien kost het implementeren van business-concepten (zeker als ze extreem vernieuwend zijn) daarna nog eens minimaal een half jaar. Daar blijven we bij betrokken, want we kennen onze pappenheimers. Bij implementatie gaat het immers vaak schuiven. Dan kan een extra voor-aper goed helpen.

De directie doet natuurlijk betrokken mee 🙂 , zodat iedereen verantwoordelijk is en persoonlijk eigenaar wordt van de inhoud.

Interesse? Mis je een icoondienst of -product? Heb je geen rode sokken in het assortiment? Is je innovatie-funnel mager? Zit je net in de vernieuwing, heb je een interessante hersenkraker, ben je op zoek naar waardevolle groei? Meld je dan voor een vrijblijvende afspraak bij oppasser@thezooooo.com

Klik hier om naar de MonkeyDo website te gaan.

 

 

 

Tags: , , , , , , ,Back to Top ↑