Published on oktober 25th, 2022 | by thezooooo

0

Culture eats strategy for breakfast…

Daarom pakken we allebei aan bij The Zooooo Cultuur & Identiteit Safari. Iedereen weet hoe belangrijk cultuur en mensen zijn bij vernieuwing en ontwikkeling. We maken prachtige plannen, een spatzuivere positionering, een lonkend punt op de horizon, een geweldige creatief concept doorvertaald naar producten of diensten, die impactvol verschil maken. Kortom, alles ligt klaar voor een ware transformatie. En dan struikelt het bij de doorontwikkeling en implementatie. Hebben we veel van geleerd. En daarom nemen we bij onze ontwikkeltrajecten de mensen en  de cultuur direct vanaf het begin mee. Niet eenvoudig, maar uiteindelijk wel beter. Alleen ga je snel, samen kom je verder. Een multidisciplinair ontwikkelgroep (van maximaal 24 mensen) doet direct mee. Strategie en cultuur lopen zo hand in hand naar de toekomst. Natuurlijk gaat dat spelenderwijs, verfrissend creatief, soms van au, dan weer hiep hiep hoera. Veranderen wordt zo ontwikkelen en dat is waardevol voor iedereen.

 

The Zooooo Cultuur & Identiteit Safari: wat is de aard van het beestje?

Onze corporate antropoloog en onze strategische creatief gedragen zich als vliegen op de muur. Om de aard van het beestje goed te leren kennen. We maken praatjes, lezen alle informatie die ons wordt gegeven, luisteren, stellen vragen, luisteren, hakken ons een weg van het vakjargon naar de ziel en luisteren nog wat. We doen een drijfveren-onderzoek om te ervaren waar de lichtjes echt van aan gaan bij het team. We gaan van observaties en fluisteringen tussen de regels door naar inzichten naar uitzichten. In (bijvoorbeeld) een visueel verhaal geven we dit terug aan de directie en het team. Om vervolgens met elkaar een openhartig gesprek aan te gaan: is er ruimte genoeg voor vernieuwing of zelfs transformatie? Wat is er nodig om stoutmoedig die ontwikkeling aan te gaan? Dat is per situatie anders.

We nemen deze input weer mee voor de inhoudelijke ontwikkeling: zodat strategie en cultuur kloppen en je gaat doen wat je zegt. Dat geeft niet alleen een trots en waardevol gevoel, maar levert het beste resultaat.

Er ontstaat dus niet alleen groei en ontwikkeling op de inhoud, de strategie (waarom doen we wat we doen en hoe doen we dat), maar ook groei en ontwikkeling van het team en haar leden. Want een cultuur vormt mensen en mensen vormen de cultuur. De mensen dragen voor een heel groot deel bij aan de reputatie van het bedrijf.

Zo leveren we met elkaar een heldere strategie met een creatieve vertaling op: een ode of manifest waar de tranen van in de ogen schieten, een visuele taal die de identiteit in al haar eigenheid laat zien. Vaak volgt de verzuchting: “ja, dat zijn we in potentie en willen we echt heel graag worden”. Waarom we hier zijn, de visie op het vakgebied, de 3 onderscheidende waarden, het gedrag dat daarbij hoort en voorbeelden die het concretiseren en een flinke dosis creativiteit, leveren een identiteitsconcept op.

Er zijn tal van werkvormen waarmee we dit proces doorlopen en we zetten die talenten binnen ons netwerk in die relevant zijn. Een ding hebben ze gemeen: ze zijn creatief, uitermate vakkundig, authentiek en ondernemend. Hoe het begint? Met een paar intake gesprekken. Daarna maken we het programma voor een Cultuur & Identiteit Safari op maat. Afhankelijk van de situatie, van de wens en wat er echt nodig is. Meer weten? Bel of mail gerust.

Een voorbeeld van het communicatie-werk dat daar (soms) uit voortkomt:
voorbeeld van ons werk voor HiiL

Meer weten of het drijfverenonderzoek, dat kan je ook “los” bij ons doen: ga naar aard van het beestjeBack to Top ↑