Published on September 25th, 2023 | by admin

Wat zeggen andere mensen over ons?

“Irene voelt een beetje als onze innovatie-coach. Soms (vaker dan je denkt) heb je een andere blik nodig op je organisatie. Een frisse, out-of-the-box, scherpe blik. Maar wel eentje van iemand die je kent en begrijpt. De Amsterdam Law Hub ontwikkelde zich onder Irene’s strategische begeleiding van start-up naar volwassen organisatie met veel innovatie kracht. Het was ontzettend nuttig om haar niet eens maar meermaals – op verschillende momenten in onze groei de afgelopen jaren – te kunnen laten meedenken. En na iedere keer samenwerken staan we weer een stukje creatiever en duidelijker op ons pad.”

Nathalie Dijkman – Director Amsterdam Law Hub, Consultant Gates Foundation

“Working with Zooooo brought home to me the art of the possible: what’s possible when you work with amazing people who take the time to understand Why we do what we do; a team that takes time to understand Who we are; and to understand What we do. The art-work is amazing; the branding process of pulling it all together is fantastic, but when I read the manifesto that the team produced for us for the first time, it moved me to tears: I’ve been trying to say that for 15 years!   I am very grateful to Zooooo for sharing their talents with the Social Enterprise Academy.”

Neal McLean – Social Enterprise Academy, Scotland

“Het is Irene met haar team Sikko en Jeroen als eerste in de hele wereld gelukt om eenvoudig en begrijpelijk onder woorden te brengen wat HiiL doet. Ons werk is complex, het veld waarin we werken kent vele facetten, en wij worstelen al jaren om de kern van wat we doen helder over het voetlicht te krijgen. We hebben er vele experts op los gelaten en veel geld aan besteed. Met dit geweldige team zijn we er gekomen: qua concept, qua visuals, en ook qua implementatie. Dat is echt ongelofelijk knap. Ik heb ze reeds aanbevolen bij anderen en doe dat aan iedereen.”

Sam Muller, CEO Hiil, innovating justice

“Innoveren is ‘zo op het verkeerde been gezet worden, dat je klaar bent voor de volgende ronde’. Irene vindt altijd invalshoeken waar je wat aan hebt en ook nog niet aan gedacht had. Ze is anders, want bij haar is innoveren geen l’art pour l’art. Als een echte Nederlandse nuchtere middenstander komt ze met verrassende concepten die toepasbaar zijn en ook extra handel opleveren. Dat schakelen tussen abstract en concreet, tussen visie en handel, tussen nu en morgen, tussen concept en actie is een zeldzaam goed. Ook als je haar geen opdracht wil geven, wil je haar toch ontmoeten. Gewoon omdat het goed, leuk en inspirerend is.”

Paul Turken, serie-ondernemer, boardroam-consultant, commissaris, bedrijfsanalist, mediaman en gepensioneerd reclamemaker (en soms wattje).

PaulTurken

“In 2013 zijn wij gestart met een jaarkaart op de The Zooooo. Het is het meer dan waard. Terugkijkend op onze samenwerking was de timing perfect. We zaten midden in een reorganisatie. Wie waren we nu? En wie wilden we zijn? In samenwerking met Irene hebben we in verschillende sparringsessies en workshops het vertrouwen teruggekregen en onze eigen identiteit neergezet met woorden en waarden die bij ons passen. Het fijne aan een jaarkaart is dat iemand van buitenaf je op de radar heeft en de tijd neemt om met je mee te blijven denken, duwen en je uitdaagt. Je denkt al snel, laat maar, we kunnen het nu zelf wel. Maar elke nieuwe stap die je zet brengt ook nieuwe vragen met zich mee. Deze nieuwe manier van werken met jaarkaarten past bij ons en is een nieuwe manier van samenwerken die veel meer past bij deze tijd. Het geeft een betere wederzijds betrokkenheid en commitment aan en ik ben er van overtuigd dat we door deze werkwijze meer bereiken. Je durft meer te delen en daardoor voel je dat je de uitdaging samen aan gaat. Natuurlijk is het Irene zelf die hierin het verschil maakt (en niet de jaarkaart). Bedankt Irene!”

Arianne de Jong, directeur Dokters van de Wereld

“Irene, Joep en Paul hebben ons goed geholpen met het maken van een scherpe positionering passend bij de toekomst van onze opleidingen. We zijn nu goed bezig om dit tot leven te brengen in alle haarvaten: van curriculum, pand tot communicatie. Fijn om dan zulke voorapers erbij te hebben! En inspirerend ook: er komt altijd vrolijkheid bij!”

Henk Vermeulen, voorzitter College van Bestuur Nimeto

Een frisse blik nodig? Dan bel ik Irene! Al sinds 2015 helpt Irene Stichting OOPOEH door middel van advies, inspiratie en het delen van haar netwerk.
OOPOEH, Opa’s en Oma’s Passen Op een Huisdier, voorkomt en bestrijdt eenzaamheid onder senioren door ze te koppelen aan een oppashond van een baasje uit de buurt. Zo hebben ze meer gezelschap, beweging én ontmoeten ze meer mensen in de buurt. Een vernieuwende manier om eenzaamheid aan te pakken waarbij Irene, de vroedvrouw voor vernieuwing, ons als geen ander mee kan helpen. Niks is haar te gek, ze denkt over alle facetten graag mee. Irene is zeer betrokken, heeft kennis van zaken en ook belangrijk: ze zegt je altijd waar het op staat. Dit zorgt voor heldere concrete adviezen waar je echt wat aan hebt. Wij prijzen ons gelukkig met Irene in onze Raad van advies!
Sofie Brouwer, eigenaar en oprichter OOPOEH

“Irene is een tijdgenoot van de toekomst en start vanuit creativiteit. Ze is te water gelaten met een groot en zuiver gevoel voor verbindingen en heeft een instinctief, helder gevoel over het verlangen van de markt.  Daar kan zij geweldig goed mee dansen. In deze verandertijd, waar we in volkomen concurrentie leven en het gaat over gunnen, is zij wel een handige adviseur en meedenker om bij je te hebben. Geef haar kort de tijd om in te tunen op je bedrijf en je mensen en dan ontvang je van haar een ongezouten mening, betekenis en bezieling aan feiten, originele oplossingen en de juiste aanpak. Ze is authentiek, grappig, loyaal, eerlijk en (als het klikt) geeft zij enorm veel energie.”

Peter Delahay, inspiratie ingenieur, bedrijfseconoom, organisatie adviseur, waterbouwer en astroloog. Peter is helaas overleden, maar zijn woorden, coaching en zijn advies zijn nog te dierbaar om weg te halen.

PeterdelaHay

“Team GoCoop had a great time with Irene to review our marketing- and sales strategy. We not only understood the gaps but received expert guidance on further developing our positioning, branding, communication and sales strategy. We also could understand our team strengths and areas of improvement through the Belbin test and more importantly how we should be organizing ourselves going forward and the focus…sales, sales, sales 🙂 We believe this work will be a key stepping stone for our future success and we are happy that she stays involved with our company. Special thanks to Irene for all her energy, enthusiasm and her amazing skills as a marketing and sales coach.”

Siva Devireddy, Founder, CEO of GoCoop – The first online social market place in India. Visit GoCoop

Siva GoCoop

“Uit onverwachte hoek, dat is Irene! Al jaren is ze zeer betrokken als lid van mijn Raad van Advies van A Beautiful Story, een (fair) lifestyle merk voor sieraden en andere modeaccessoires uit Nepal en India (www.abeautifulstory.nl). Geen makkelijke business, keer op keer staan we voor flinke uitdagingen. Maar het maakt niet uit over welk organisatieonderdeel het gaat, Irene zet je aan tot out-of-the-box denken en brengt daardoor keer op keer nieuwe perspectieven. Als ze het zelf even niet weet, dan is er altijd wel iemand in haar overgrote netwerk die ingezet kan worden. En dan heb ik het nog niet eens over haar persoonlijkheid, zonder doekjes, veel rumoer en humor. Ik zou elke ondernemer een ‘Irene’ gunnen als adviseur. Het maakt je leven er een stuk makkelijker én leuker op!”

Cathelijne Lania, eigenaar Abeautifulstory
foto Cathelijne Lania

“As a student of the Design Academy Eindhoven I appreciate the honesty and the “to the face” attitude that gives a clear idea and feedback about who you are,what and how your work communicate to the outside. Every lesson is brought in a fantastic interesting way, serious but using humor and mostly direct. The huge amount of knowledge and market experience of Irene is 110% shown in her feedback and in the way every session goes. The stimulation and the guidance were and still are lessons that stays with me and I plan to keep in mind during my future work. I admire honesty even when its tough and every feedback I got was a clear and a constructive criticism that I have learned a lot about my work qualities, but more important about my qualities and the understanding that I do not sell my work but I sell myself. If I had to summaries my feelings about Irene in a sentence, than it will be: Irene is like a caring mother with a toughness and strictness of a father- open and care, honest and direct, when its good you will hear it, when its bad you will hear it and in both cases you will know and learn why. I have to mention that her humor is an amazing tool to reach people (another lesson).”

Snir Gedasi, graduated in 2016 at Design Academy Eindhoven http://snir-gedasi.com

Snir Gedasi

“Irene was zowel ambassadeur als presentator van LaFutura 2013, een internationale co-working unconference met als thema ‘NOW NEW NEXT Building the future industry’. Als ambassadeur heeft ze het organiserende team scherp gehouden met haar frisse en kritische blik en haar netwerk betrokken bij dit initiatief. Irene weet als geen ander denken aan doen te koppelen en zet haar inspirerende ideeën direct om in zinvolle acties. Bovendien weet ze door haar brede kennis op het gebied van innovatie en creatie en praktische ervaring met het ontwikkelen van concepten en producten ook een stevige bijdrage te leveren aan inhoud en vorm. Ik ken weinig mensen die in zo’n korte tijd zo effectief kunnen veranderen, verbeteren en vernieuwen. Als presentator brengt ze verschillende werelden bij elkaar: van het circus tot research & development, van de dierentuin tot change management, en van cabaret tot business development.”

Hilde Roothart – trendonderzoeker en oprichter van Trendslator. http://trendslator.nl

HildeRoothart

“Irene heeft op het ANVR-Congres een verpletterende indruk gemaakt met een zeer originele, sprankelende en inspirerende speech over innovatie en hoe je dat in je bedrijf kunt toepassen. Het sprak zeer tot de verbeelding omdat het niet bij mooie ideeën en uitspraken bleef, maar ook gevolgd werd door praktische tips waar iedereen die vooruit wil in een bedrijf of organisatie iets mee kan. Het publiek gaf haar in de evaluatie bijna een 9. Topper!”

Frank Oostdam, directeur ANVR.

13-Frank-Oostdam-ANVR

“Ik heb met Irene gewerkt in verschillende rollen: als inspirator bij Vrumona, concept ontwikkelaar bij Heineken en adviseur in het introduceren van het thema innovatie binnen de organisatie bij SOS Kinderdorpen. In al deze rollen spat de energie ervan af en neemt zij geen blad voor de mond met altijd het beste eindresultaat als doel, waardoor processen in een versnelling komen en je een echte sparring partner aan haar hebt. Irene combineert creativiteit en haar kennis van mens en maatschappij met een sterk gevoel voor business, waardoor het niet over ‘leuke ideeën’ gaat maar over groots denken en impact. En is haar energie zo aanstekelijk dat het heel prettig samenwerken is!”

Pascal van Ham – nu marketingmanager TonyChocolonely.

0b52eef

“Een energyboost. Zo typeren wij Irene. Voor ieder mens en voor ieder bedrijf van tijd tot tijd nodig om scherp te blijven. Scherp op je bestaansrecht, op je visie, je strategie en de manier waarop je jezelf en je bedrijf in de wereld zet. Irene haalt het beste uit mensen naar boven. Op een speelse manier ontwikkelt zij met jou binnen een kort tijdbestek een simpel verhaal waarvan je denkt: het klopt! Kortom, gun jezelf een inspiratieboost en bel Irene. Ze is er zo. En ga met haar op reis, naar je eigen bestemming.”

Maria van der Heijden – Founder Women on Wings, directeur MVO Nederland.

Mariavanderheijden

“Voor-apen. Een begrip dat is uitgevonden door Irene Koel. Nou ja, uitgevonden. Ze is het, ze is een voor-aap. En dat is puur een compliment. Want wat Irene doet, wat zij aan energie en inlevingsvermogen geeft, werkt puur aanstekelijk. Ze laat zien en vooral voelen dat belemmeringen eigenlijk niet bestaan en als ze er toch zijn dan dienen ze een doel, namelijk een nog scherper project, een nog duidelijker resultaat, een nog creatievere oplossing. Irene werkt zich razendsnel in, weet de vinger op de zere plek te leggen en stelt vragen die binnen organisaties wel leven, maar die niet ge-uit worden. Om welke reden dan ook. Daardoor maakt ze dingen bespreekbaar, komen mensen uit hun comfortzone en ontstaat er ineens vaart en een klimaat van enthousiasme, waardoor dingen wel lukken of worden aangepakt. Voor-apen. Dat is wat Irene doet. En dat is wat de meesten willen na-apen. Dat is maar goed ook!”

Ivo Brautigam, Directie, bestuurder Landschap Erfgoed Utrecht

 

“Ik ken Irene Koel al jaren. Ik vind haar geweldig inspirerend en ze weet creativiteit, innovatie, trend- en toekomstdenken helder te vertalen naar new business en neemt de mensen hierin mee. Ga met haar werken als je dat nog niet doet! Warm aanbevolen.” – Adjiedj Bakas, trendwatcher en auteur van vele boeken: het nieuwste heet “Plenty”.

Adjiedj Bakas

“Irene is energiek en creatief. Nieuwsgierig naar de business uitdaging en door haar ruime en brede ervaring snel in staat door te dringen tot de kern. Pragmatisch in de aanpak, associatief sterk waardoor je naar je eigen organisatie kan kijken vanuit een totaal andere invalshoek. En dat levert snel inzichten en oplossingen die breed gedragen worden. Werken met Irene en The Zooooo betekent: kunnen lachen, denken, keuzes maken en beslissingen nemen. Bellen dus.” – Ellen Tacoma – Founder en CEO Women on Wings

Ellen Tacoma

 

 

 

Tags: , , ,Back to Top ↑