Published on juni 5th, 2015 | by thezooooo

Met een goeie wifi vang je de beste ideeën.

Wil je leren hoe je ideeën ontvangt? En jouw creatieve bedenkspier trainen?  Heb je een hersenkraker, waar je originele oplossingen voor zoekt? Dan is het allereerst belangrijk dat je eigen wifi alle streepjes laat zien, want de ideeën krijgen dan pas de kans om binnen te komen. Ook de zogenaamde 200ste vis ideeën. Veel mensen vragen vaak: hoe kan je nou op commando orginele ideeën genereren?

Hele boeken zijn er over geschreven, vele brainstorm-technieken aan gewijd. Overigens weet men al wel: de beste ideeën verzin je in een team van max. 3 mensen. Grotere brainstorms zijn meer om draagvlak te krijgen voor de verschillende ideeën en om in consensus beslissingen met het team te nemen.

Ga dus ook nooit voorbereid zo’n brainstorm in, maar neem al jouw beste ideeën vast mee. En dan nog heb je je eigen stroom van creativiteit wel nodig. In de flow komen. Of, zoals hersenspecialisten het zeggen,  in de ‘awakened mind state’ komen. Hier heb je alle hersengolven in juiste balans om in die flow te komen, waar topsporters wel over praten.

awakenedmindMind_Mirror_Screen2-300x243

Wat helpt daarbij? Een rondje om in het bos, stil worden, juist iets anders gaan doen, de vraag vanuit een andere context benaderen, oftewel vervreemden. Wat een voorwaarde is: om de zoekvraag heel helder te stellen. Vaak zijn wij nog best lang bezig om met elkaar de ECHTE vraag te formuleren. Hoe beter de vraag, hoe beter de ideeën die je kan verzinnen.

Verzinnen begint bij een open mind, je eigen wifi moet alle streepjes hebben, zodat je in volle concentratie en focus kunt inzoemen. En dan alles wat er in je op komt, noteren! Rijp en groen door elkaar, hoe klein of groot of gek het idee ook lijkt. Pas achteraf kan je kijken hoe je dingen kan combineren ofwel schrappen, omkeren, nog groter maken, en zo voort. Dan maak je van het idee een echt concept.

Ja, om tot die 200ste vis te komen is een creatief talent, wat gelukkig iedereen in de basis heeft: die bedenkspier moet alleen wel getraind worden.

Boek een interactieve lezing
Meer weten over hoe je creatiever wordt of je team? We hebben een geweldig mooie startlezing “hoe creativiteit werkt”, hoe die hersengolven dan werken, hoe je je wifi aanzet, hoe je tot de 200ste vis komt, welke omstandigheden ideaal zijn. Infotainment ten top, met leuke voorbeelden en tips & tricks.

Meld je aan voor een MonkeyDo
Tijdens onze MonkeyDo-trajecten krijg je de mogelijkheid om met ervaren creatieven mensen jouw concept te ontwikkelen. Die weten helemaal hoe ze hun wifi afstemmen om de beste ideeën binnen te laten komen. Dat is al stap 1. En hoe waardevol is het om met zulke ‘voorapers’ een keer te mogen werken?

Wil je meer informatie? Mail ons dan gerust: oppasser@thezooooo.com

Meer weten over MonkeyDo: http://monkeydo.thezooooo.com

 

Tags: , ,Back to Top ↑