Published on maart 18th, 2014 | by thezooooo

Bruggen van KneX bouwen, hoezo?

Je kunt wel luisteren naar een inspirerende lezing, maar leuker is om daarna ook eens te ervaren en eens te DOEN.

Daar is deze combinatie voor: een lezing gecombineerd met KneX-bruggenbouw. Zo train je creativiteit, innovatief denken en wordt je oplossingsvermogen op de proef gesteld. En kunnen we eens zien hoe je onder druk met elkaar samenwerkt. Deze KneX-bruggenbouw-workshop doen we o.a. samen met vooraper Rutger Mollee. Rutger is comedian, trainer, jongleur, dagvoorzitter, sprekerscoach en bovenal heel ervaren, origineel en inspirerend. Rode draad in zijn werk: creativiteit en humor. Kijk, dit is Rutger:
rutger_mollee_anne_web

Wat houdt de workshop in?
Teams van 4 tot max. 6 personen gaan bruggen bouwen van KneX. Dat is technisch speelgoed, waar je geweldig mee kunt bouwen. Elk team krijgt een aantal regels en criteria handhaven bij het bouwen van hun brug met als doel: het aan elkaar schakelen van alle individuele bruggen tot 1 brug. Je begrijpt: de maten van alle brugen moeten overeenstemmen om tot een goed resultaat te komen. Alle teamvaardigheden en de aanwezigheid van leiderschap en creativiteit zijn bepalend voor het welslagen van de opdracht.

Het doel is gehaald wanneer een op batterijen aangedreven K’nex-voertuig (ook door een team gemaakt) over de grote brug rijdt. Voel je hem al aankomen? Dat wordt lachen, chaos en communicatie-paniek. Workshop van max. 2 uur met stijle leercurve, veel plezier en echt spelenderwijzer worden. Play. Change. Grow. is tenslotte ons motto.

In de volstrekt pijnloze, maar waardevolle en vrolijke nabespreking doen we een feedback naar aanleiding van de observaties gedaan door 2 trainers en door de groep zelf. De workshop start vanaf 25 mensen en kan ook door grote groepen (tot 150 deelnemers) gedaan worden.

Kernbegrippen van deze workshop:
Creativiteit, leiding geven en ontvangen, oplossingsgerichtheid, logisch nadenken, communicatie, projectmatig samenwerken.

Deze workshop kan onderdeel zijn van MonkeyDo, maar is ook los te boeken. En kan in het engels. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

Wat is MonkeyDo, het on/offline programma rondom creativiteit en bijvoorbeeld innovatie eigenlijk?

Naar MonkeyDo

 

 

 

 

Tags: , , , ,Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑