Published on February 22nd, 2015 | by thezooooo

0

Who doesn’t want playfull change and valuable concepts at the same time?

I hear and I forget. I see and I remember. I do and I understand.”
Confucius.

This story will be translated on a later date.

Deze tijd vraagt om vernieuwing en meer zelf te gaan doen. Als je zelf met de inhoud bezig bent, komt het eigen meesterschap ook weer vrij. Daar wordt iedereen altijd gelukkiger van. En gelukkige organisaties zijn effectiever, duurzamer en gezonder. Natuurlijk heb je hierbij soms expertise van buitenaf nodig. Dat doen we met MonkeyDo. Omdat je het beste leert als je van elkaar na-aapt. We helpen bij het maken van nieuwe onderscheidende business- en marketingconcepten: maar het team doet het werk. Doen en leren van leuke ervaren vakmensen tegelijk, daar verheugt iedereen zich toch op? Het MonkeyDo team van het bedrijf betrekken ook andere collega’s. Volgens de wetten van de zwerm geldt dat een groep van zeg 25 mensen zeker 200 mensen kan aansteken tijdens dit proces. En zo gaan de lichtjes aan en straalt het geleerde ook door naar andere projecten. Mensen worden creatief, autonoom, raken verbonden met elkaar, de inhoud wordt helder en zij ontwikkelen hun competenties.

monkeydotumblr_n176h03Pwy1qfvq9bo1_r2_1280

We werken op twee sporen en slaan zo drie vliegen in één klap:

• oplevering waardevolle, innovatieve marketingconcepten
• gedrags- en cultuurverandering
• opleiding, overdracht van vakmanschap op het gebied van creativiteit, marketing-denken & doen, concepting, conceptmanagement.

Het team dat een MonkeyDo doet, kan daarna met nieuwe teams aan de slag, hopelijk met minimale begeleiding. Zij zijn “de voor-apers” van de nieuwe beweging, zeggen we gekscherend.

De leiding vanuit The Zooooo bestaat uit twee voor-apers en per fase haken we andere ervaren en inspirerende voor-apers aan. Op maat en waar nodig, wel zo effectief. Als je samen met een leuke, slimme en creatief of strateeg of ontwerper werkt aan je project, dan deel je snel vakmanschap met elkaar.

De trajecten duren minimaal 4 maanden. Je leert weliswaar snel door spelenderwijs van elkaar na te apen, maar het duurzaam inslijten van gedrag duurt even. Een Afrikaans gezegde: “Als je snel wilt zijn, moet je alleen gaan. Als je ver wilt komen, moet je samen gaan.” En daar sluiten we ons van harte bij aan. Bovendien kost het implementeren van business-concepten (zeker als ze extreem vernieuwend zijn) toch minimaal een half jaar. Daar blijven we bij betrokken, want we kennen onze pappenheimers. Bij implementatie gaat het immers vaak schuiven. Dan kan een extra voor-aper goed helpen.

De directie doet natuurlijk betrokken mee 🙂 , zodat iedereen verantwoordelijk is en persoonlijk eigenaar wordt van de inhoud.

Interesse? Zit je net in de vernieuwing, heb je een interessante hersenkraker, ben je op zoek naar waardevolle groei? Meld je dan voor een vrijblijvende afspraak, dan kunnen we cases laten zien. Als het dan klikt en het voelt goed van beide kanten, maken we tegen kleine betaling een plan van aanpak op maat met een passende offerte voor het totaal. Daar kan je ook al mee aan de slag, dat ligt een beetje aan hoe het team is samengesteld.

 

 

 Back to Top ↑