Published on december 7th, 2020 | by thezooooo

Business Model Canvas en verdienmodellen: hoe dan?

 

scenarioplanning_ivto_nl_hbspd2_tl_deel4_business_model_canvas

Modellen zijn als brillen, het gaat er niet zo zeer om welke je gebruikt, als je er maar helder door gaat zien. Met de enorme ervaring bij The Zooooo hebben we wel zo’n 1000 modellen ‘in het snotje’, het maakt ons dus niet zoveel uit welke je graag wilt gebruiken, als je er maar helder door gaat zien. Want dan kan je ook sneller naar het DOEN gaan.

Met het Business Model Canvas breng je al jouw bedrijfsaspecten op een overzichtelijke en visuele manier in kaart. Aan de hand van negen bouwstenen beschrijf je de organisatie, het verdienmodel, klanten, relaties en leveranciers. Op deze manier kun je in één keer in kaart brengen welke bedrijfsonderdelen van essentieel belang zijn en waar eventuele bijsturing nodig is. Handig dus om een overzichtelijk model te hebben, maar het gaat natuurlijk om de inhoud. We zien vaak dat het daar gaat haperen.

Want dat invullen is vaak nog geen sinecure. Tijdens onze MonkeyDo gaat het in deze fase altijd wat pijn doen.
Bij inhoudelijk werk komt de cultuur naar boven en laat het team zich zien. Het is dan even goed opletten en tegelijk prachtig om te zien. Want als je er dan met elkaar doorheen bent en een onderscheidend concept hebt gevonden, dan is er daarna de euforie. Je gaat met elkaar de hele verander-curve door!

Wil je eens met ons sparren over jouw businessmodel en daar een frisse kijk op? Neem dan gerust contact met ons op

Classic-Change-Curve

 

 

 

Tags: , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑