Published on februari 10th, 2021 | by thezooooo

0

Heb je wel witte konijntjes op het kantoor?

16e3118e57acc62b85a1e08a8d9ab91cWhite-Rabbit-Cool-Wallpapers 05-1White rabbit

Op de onderzee-boten gingen vroeger witte konijntjes mee. Fijngevoelig als zij zijn, konden zij als eerste aanvoelen als er iets in de lucht hing wat niet pluis was en er zo zuurstof-tekort ontstond. Kijkend naar het gedrag als ze ziek werden en soms erger, kon de bemanning adequaat handelen. En zo waren veel konijntjes levensreddend.
Gebeurde er niets, was er een gezond klimaat. Sommige mensen hebben dat ook. Het zijn witte konijntjes. Ze zijn super fijngevoelig en horen niet alleen met hun oren, hoe lang ook. Ze kijken verder dan de roddel op het kantoor of de natuurlijk belangrijke strategie-sessie op de bovenste etage. En hebben letterlijk ‘voeling met de markt’ en voelen wat er intern gebeurd, zonder daar onderzoek voor te hoeven doen. Ze slaan alarm voordat de meute het in de gaten heeft. Als iets niet in de haak voelt, stellen ze dat aan de kaak. Niet om te sarren, maar juist vanuit een grote loyaliteit naar het bedrijf toe. Het zijn intuïtieve wegwijzertjes. Onnodig te zeggen: cruciaal in deze tijden, om wat witte konijntjes te hebben rondlopen. Of huur ze tijdelijk in als uitzendkracht 😉
Dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat je ze ruimte geeft, naar ze luistert als ze bij je komen met een alarm-verhaal en dan niet direct om een spreadsheet vragen die het konijn-gevoel onderbouwt.
Het helpt bij de grote veranderingen die er nodig zijn: een paar witte konijntjes op kantoor en doe er dan meteen een nar bij die, naast je de spiegel voorhoudt, ook de humor en relativering brengt. Als je om jezelf kunt lachen, is het makkelijker om bescheiden te blijven en maak je sneller echte verbinding met andere mensen. Echt waar: uiteindelijk betaalt die overstap zich op alle fronten uit, ook in aandeelhouderswaarde. Wat we misschien aandeelhouders-waarden moeten gaan noemen, zoals familiebedrijven dat hanteren. Onthoud het maar van dat witte konijntje: het houdt je klimaat schoon.

Heb je een check van een witte konijntje nodig? Of de spiegel van de nar? Kijk: die zitten nou in het netwerk van The Zooooo, dus bel of mail gerust.

85560c706d7b593860ccdc1870cd13a7pingonijn_1

En dankjewel Roek Lips voor de tip van het verhaal over de witte konijntjes! Roek is trouwens ook een waardevolle ‘vooraper’ op tal van gebieden, waar we graag mee samenwerken en hij is o.a. auteur van dit boek (aanrader!):
Unknown

 

Tags: , , ,Back to Top ↑