Published on februari 20th, 2015 | by thezooooo

Het gaat niet over loslaten, maar over anders leren vasthouden.

Loslaten…. krijg je dat wel eens te horen in je werk of voor ‘zaken’ in je privé-leven?

Vanuit de tijdsgeest, van yoga tot mindfullnes of gewoon van je moeder of goede vriend, krijgen we het vaak te horen. “Joh, laat het los!” Maar soms kan dat helemaal niet en gaat het daar juist helemaal niet over. Het is dan de bedoeling om het probleem (of zoals mensen dan zeggen “nee, uitdaging!”) goed te bestuderen, er even over wandelen, er op mijmeren, het nog eens tegen mensen aanhouden om echt je mening goed te doorleven en te doorgronden. Zo blijkt het probleem een volgende stap in je ontwikkeling te zijn.

Ik zou dus adviseren, kijk eerst of het ECHT iets is van loslaten of dat je er juist iets mee kan doen. Omarm het debat dan even in jezelf en weeg alle wezenlijke argumenten af: scenario-denken geldt niet alleen voor bedrijven, juist voor jezelf. Denk alle mogelijkheden goed door. Laat het even sudderen en slaap er een nachtje over.

Het gaat dan vaak niet om loslaten, maar om het anders leren vasthouden. En ja, dat vergt wat denk- en voelwerk en schakel daarbij vooral je intuïtie in: die komt vaak met mooie oplossingen. Selecteer in je netwerk wat mensen die je van advies kunnen dienen. Of huur iemand in. Neem vooral de tijd, durf te verdwalen. Dat is echt een waardevol proces.

Als iemand dus voortaan tegen je zegt: “loslaten”, check dan eerst even bij jezelf of dat wel waar is (wat ook kan, dan laat je inderdaad makkelijk los), of dat je gewoon iets gaat verzinnen waardoor je het anders kan vasthouden.

Mocht je daar nou over willen sparren, loop ik graag een rondje Poel met je. Of ken ik wel een andere ‘vooraper’ met veel vlieguren die eens met je kan oplopen. Laat maar weten of kijk hier:

Mag ik even met je praten?

 

Tags: , , ,Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑